18 Aralık 2017 Pazartesi

ÜSKÜDAR METROSU

Üsküdarda ve Ümraniyede oturanların çok iyi bildiği yıllarca trafiği kitleyen, trafik çilesinden  midir? yada otobüs çilesinden midir? Bilinmez bir an önce açılmasını temenni ettiğimiz METROCUĞUMUZ açılmış bulunmaktadır.
''METROCUĞUMUZ '' diyorum çünkü, özellikle üsküdar metro durağının çok yoğun olacağını düşünecek olursak ki öyle olacak. Sevgili Devlet büyüklerimiz projenin bu haline nasıl onay verebildiniz.
Aranızda hiç mi bilirkişi yok idi. 
Sevgili okuyucularım düşününüz ki Marmarayla enteğre olasılığının oldukça yüksek olduğu bir ulaşım ağının yanına açılmış Metrodan bahsediyoruz. O yoğunlukta Marmaraydan inen yolcuların Metro'yu kullanma olasılığı da oldukça yüksektir.
Tamam bu beklenen bir durum ama asıl beklenmeyen durum nedir biliyor musunuz?
Metro seferlerinin 10 dk bir yapılması.
Açıkcası benim işime yaramadı, zaten metroya 10 dk da yürüyorum, 2-3 dk metro alanına girmem sürüyor metroyuda kaçırırsam 10 dk bekleme sürem ortalama 7-8 dk da Altunizadeye Metrobüsüne gideceğimi var sayacak olursak tamı tamına 30 dk zaten gitmiş oluyor.
Hadi beni boşverin asıl söylemek istediğim nedir biliyor musunuz?
Metro bekleme alanlarının oldukça dar olması, orada bir izdiham yaşanması oldukça olası bir durum.
Nüfus yoğunluğumuz Çin gibi olmasada projenin darlığınan dolayı Youtube da veya çeşitli video yayın kaynaklarında gördüğümüz gibi ite ite Metroya bineceğiz.
Durumun bu kadarla sınırlı olduğunu düşünmeyin. Üsküdar metrosunda sadece 1 tane dar yürüyen merdiven var ve 1 tane de diğer metrolara nazaran küçük normal merdiven var.
Daha 9 Metro açılmış iken tıklım tıkış gelen aracın Üsküdar Metrosundan çıkabilme çabası sinirlerimi bozdu.
Ahg şu kör, duyarsız, cahil insanlarımız yürüyen merdiven kurallarınada uysalar şahane olacak. Kabak gibi oraya Sağ tarafta bekleyiniz yazsada inatla sol tarafta bekliyorlar.
Ben çok sinir oluyorum yahu, İşte İstanbulda stresiz yaşayamamanın örnekleri bunlar.
Haaa birde öyle bir hataları varki metro araçlarının içinde  tutunma yerlerinde askıların olmaması.
O Metrodan sağ çıkmamamız için bizi oldukça zorluyorlar. kısa boylu insanları düşününüz, çocukları, yaşlıları vs. ve ayakta kaldıklarını var sayalım tutunma durumları nasıl olabilir sizce.
Açıkcası benim bile tutunma durumum oldukça zor ve hatta tutunamamış iken ki boy'umun 1,67 olduğunu unutmayınız.
Metronun oldukça geç açıldığına mı yanalım? Trafikten kurtulduk diye sevinip hüsranla karşılaştığımıza mı yanalım bilemedim.
Ama aklıma gelen bir durum var ki o da; Marmaraydaki sorunun giderilememesi ve 10 dk bir araca binme sürelerini Metroyla enteğre etmeleridir.
Açıkça eksik olan noktalar var iken neden koyun sürüsü gibi yaşarsınız ey millet.
Açınız gözünüzü.
Şunuda unutmayınız ki birkaç otobüs şöföründen duyduğum kadarıyla. Metro açıldı diye sefer sayıları düşücekmiş veya hatlar kalkacakmış.
Ben daha ne diyebilirim arkadaşım.
Sizler yüzünden bu haldeyiz.
Utanınız.

Ama siz yinede SEVGİ İLE KALINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder