24 Mart 2014 Pazartesi

Bir Tutam Baharat Gibidir AŞK !

Her yemeğe yakışan bir baharat varken her kişiye yakışan ayrı bir Aşk vardır. Kimi zaman tadına tat katarken, en ufak bir ayar bozukluğunda felakete dönüştüren aslında dönüştürdüğümüz şey '' AŞK''....
 Belki hayal gücümün genişliğinden, belkide yemek yapmayı sevdiğimdenmidir bilinmez ama Aşk'ı herzaman baharatlara benzetmişimdir.
Hadi sizinle bir yemek yapalım. Böylelikle ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Öncelikle spontane gelişen bir yemek olmasını diliyorum. Çünkü ben yemek yapmayı çok seven birisi olarak yaptığım en iyi yemeklerin dolapta ne bulursamları bileştirerek çıkarttığımı çok iyi bilirim.
 Zaten Standart bir Ev - Türk yemeğinde gidişhat bellidir. Olmassa olmaz salça, soğan, baharatlar ve ana malzemeyle tatatataaa ve yemeğimiz hazırrr. Ama bilinmesi gereken birşey varki birçok yemek baharat eksikliğinden tatsız ve tussuz olur, kim yiyebilir ki şimdi böyle bir yemeği. Baharat derken aklınıza sadece karabiber, pulbiber tarzı acı şeyler gelmesin. Unutmayız ki tuzda bir baharattır ve yemeğin tadını getiren en önemli etmen olsada çok dikkatli olmamız gerekir. Düşünsenize birazcık elinizin ayarı kaçtı ve yenemeyecek kadar tuzlu bir yemek yaptınız. Canım yemek mahvolur. Bana göre Aşk'ta bunun gibi birşeydir. Ana Malzeme: Bir Kadın Bir Erkek, kırmızı renkten dolayı Salça yada Domates: Kalp Baharatlar: Duygu, düşünce Soğan : Yaşanmışlıklara göre mutluluktan yada üzütüden gözyaşı :)
Belkide koca bir dilim pastadır, Aşk'ta payımıza düşen kim bilir? Ama unutmamamız gereken en önemli şey Türk yemek kültüründen enson Tatlıya geçilir.
Hepimize Koca Dilimli Pastalar.
Hepimiz sağlıcakla kalalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder