31 Mart 2014 Pazartesi

''Erdemli Olmak''

Felsefi tarihinin başlangıcından beri yer alan ''İnsanın ve hayatının anlamı nedir?'' Sorusunun yanıtı olarak ''Erdemli olmak'' gösterilmiştir. Erdemli olmak bilgi sahibi olmaktan geçmektedir, Neden mi? Çünkü ahlaki anlamda doğru olmayı sağlayacak tekşey bilgidir. Sokrates'e göre ''Erdem her insana öğretilebilir ancak her insanda aynı oranda zuhur etmez'' iken.  Erdem: insandan insana, toplumdan topluma farklılık göstermekle birlikte bir arada yaşayan insan topluluklarını doğru iletişim teknik gücüyle etkileyip paylaşıp çoğaltmaktan geçer. Bize burada düşen en önemli görev iletişim dilimizi iyi seçip doğru - yanlış ayrımını Erdem- Ahlak ve Bilgi çerçevesinde aşılamaktır. 
Şuanda Türkiye Cumhuriyeti seçmenlerinin yapmış olduğu hatalar yüzünden içimdeki Türkiye'nin aydınlık, refah geleceğini bugün ki kırgınlıklarımla belki içimde söndürmüş olabilirim. Daha düne kadar  umutla gözlerimi aydınlığa açan ben sanmasınlar ki umudum söndü, unutmayınız ki ''Bir umuttur Yaşatan İnsanı''. Her karanlık gecenin bir aydınlığı varsa, her aydınlık sandığınız cehalet aydınlığının da karanlığa mahkum olma günü gelecektir. Söndürmüyorum içimdeki ışığı sizlere inat gözlerimle görmeden tek tek patlayan ampulleri  yoksa içim rahat etmeyecek. 
Doğrulukla, ahlakla, bilginlikle, vicdanımızın sesine her daim kulak vererek sevgi ve saygı çerçevesinde Atatürk ilke ve İnkılaplarını ilke edindiğimiz sürece şuanda gecici kayıp olarak nitelendirdiğimiz sandık sonuçlarından ileride Lider olarak ayrılacağımıza, Erdem sahibi görüşlerimizle yeneceğimize canı gönülden inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder