4 Nisan 2014 Cuma

Yasaklar ve Geriye Dönüş

Türkiye'nin son gündem konularından birtanesi Sosyal iletişim araçlarının bir bir yasaklar adı altında kapatılma yoluna gidilmesidir. Kimdir ki ne hakla buna başvurabilir buradaki durum, görünen köyün klavuzu bana göre şu şekildedir: Çıkarlarına ters düşen Devlet yöneticilerin düşüncelerimizi, hayat görüşlerimizi, bilgi düşünce paylaşımlarımızı engellemek için başvurulmuş ucuzca yöntemle kendilerince "Gerekli Yasaklar" adı altına başvurmalarıdır.Bu mudur? Türkiye'yi yüceltmek. Yoksa bu şu kapıya mı çıkıyor? "Türkiye'yi geriye çekmek."
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Fransız devriminden etkilenmiş, ünlü düşünürlerin kitaplarını okuyarak bunlardan ilham almıştır. Yaptığı araştırmalarda 1923 yılı boyunca bütün kitaplarda, Cumhuriyetle ilgili olan yazıların altını çizmiştir. Cumhuriyetle ilgili yaptığı araştırmada İsmail Hakkı Babanzade'nin Anayasa hukuku kitabının 119'uncu sayfasında şu yazıya takılmıştır(Hukuk-i Esasiye). "Cumhuriyetleri  Yaşatan Genel Kural Fazilettir." Buradaki fazilet "Hep Vatan Hep Musavattır." Daha sonra Fransız devriminin kuruluş tarihiyle bulunduğu seneyi çıkartarak 1923-1789=134 yıl ki sene kaybını kapatma yoluna gitmiştir. Bununla ilgili tahmini başlangıç ayı Ocak iken 9 ay gibi sürece 134 yıllık kaybı 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanıyla bütünleştirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 ayda kazandırdıklarını Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılının bitimine yakın 91 yılına girişinin yaklaştığı dönemde Devlet yöneticileri tarafından diğer gelişmiş refah ve özgürlükleri elinden olan Ülkelere nazaran Türkiye'nin Sosyal -  Etkinlik durumunu geriye doğru çekmelerini kabul Etmiyorum ve Etmeyeceğiz.
Gelecek nesillere hileyle, hırsızlıkla, haksızlıkla, Egolarının doğrultusunda ilerleyen Devlet yöneticilerinden kurtulmaları için biz Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş fertler olarak aydınlık bir Ülke sunacağımıza eminim.
Atatürk ilke ve inkılaplarına her daim sahip çıkarak, yaşatarak, çok okuyarak çok okutarak, sosyal sorumluluk bilincini aşılayarak, vicdan sahibi, dürüst yalandan yoksun nesiller yetişmesi unutmayalım ki bizlerin elindedir.

 Ulu Önder Atatürk ile ilgili bilmediklerimizi yaptığı araştırmalarından sonra bizlerle paylaşan, bizleri bilgilendiren ve içindeki Atatürk sevgisinden dolayı Can Dündar'a çok teşekkür ediyorum. Atatürk ile ilgili yazdım bilgiler Can Dündar'ın bir Tv programında yapmış olduğu söyleşinden zihnime kazınmıştır ve bunu sizlerle paylaş isteği içimde doğmuştur. 

Hepimiz Sevgi ile Saygı ile Mutluluk ile kalalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder