9 Mart 2015 Pazartesi

Nutellalı Çörek

Biz kadınlar nede severiz değişik tarifleri denemeyi.
5 çaylarında ve sabah kahvaltılarında misafirlerimizin hem görüntüsüne hemde tadına bayılacağı bu tarifi denemenizi tavsiye ederim :)
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
1 çimdik tuz
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağından az çiçekyağı ve zeytinyağı
1 orta boy Nutella
Alabildiği kadar un

Hamurumuzun daha iyi mayalanması için öncelikle süt, maya ve şekeri ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Havuz şeklinde tepeleme döktüğümüz un'a gelişi güzel 1 çimdik tuzuda serpiştirdikten sonra erittiğimiz tereyağını, tereyağının yoğun tadını alsın diye göz kararı yarım çay bardağından az olan zeytinyağını, 2 yumurtayı da kırıp mayalı sütüde ekleyip güzelcene kaşıkla karıştırıyorum. Kaşıkla karıştırmak elimize gelen fazlaca vıcık vıcıklığı engelleyecek hem bence daha iyi karışıyor. Tabi sonrasında güzel ellerimizin lezzeti değsin diye ve mayalı hamurların daha güzel tutabilmesi için çok iyi yoğurmamız lazım hatta tezgahta bu işi yapmak daha da güzel olmasını sağlayacaktır. Hamurumuzu güzelcene üstünü bir örtü - bez yardımıyla kapatarak 30 - 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Aslında ne kadar bekletirsek o kadar güzel hamur elde ederiz ama benim vakitsizlikten 15 beklettiğimde oldu ve yinede güzeldi :)
Sonrasında hamurumuzu 5 parçaya keserek herbir parçayı gelişi güzel  bir tabak büyüklügünde açıyoruz. Her kata nutellamızı sürüyoruz.






Fotoğraftada gördüğünüz gibi kenarlarını keserek düzgün bir yuvralak elde ediyoruz. Tam ortasına bardağımızı koyarak 2 parmak genişliğinde hamuru kesiyoruz. Çifter çifter 2 tam tur dışa doğru kıvırıp uçlarından hamuru birleştiriyoruz ki nutellalar akmasın sonrasında üzerine sadece sıvı yağ sürerek önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecek fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Takriben 10 - 15 dk sürüyor ve sonrasında güzel limonlu çayımızın yanında afiyetle yiyoruz.

2 yorum:

  1. Yemek konusunda çok yeteneklisin. Hazırladığın sofralara şahit oldum. 10 numara başarılarının devamını dilerim

    YanıtlaSil
  2. Ceydacığım çok teşekkür ediyorum umarım birgün kendi evimde lezzetli yemeklerle seni ağırlayabilir.

    YanıtlaSil